youtube

Updates, suggestions, comments related to the site/board

Re: youtube

Postby drifter » Sun Aug 14, 2016 5:07 pm

Hype wrote:
Artemis wrote:
creep wrote:works fine for me :noclue:

i wouldn't know how to fix it anyway. :bored:


I just posted a youtube and it looks like a black strip. :noclue:



It's not working for me either. This is what the BBCode turns that link into, which should work perfectly:
Code: Select all
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/xVjITlgqlHo" width="425" height="350">
<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xVjITlgqlHo" />
<param name="wmode" value="transparent" />
</object>


If you try the link that it's creating: http://www.youtube.com/v/xVjITlgqlHo it doesn't play right, which is weird. It should. (/v/whatever is the url for just the youtube player rather than the whole page). It redirects to: https://youtube.googleapis.com/v/xVjITlgqlHo But that doesn't play either.

I think I solved it!

I think Youtube has updated their API to use links like: https://www.youtube.com/embed/xVjITlgqlHo instead of /v/. Make sense?

Probably need to update the BBCode for Youtube somehow.


so hype, does this mean the administrators can straighten this out?
User avatar
drifter
 
Posts: 436
Joined: Tue Aug 02, 2011 11:25 pm
Location: vegas

Re: youtube

Postby creep » Sun Aug 14, 2016 5:15 pm

no :noclue:

i think the board needs to be deleted and a fresh install of an updated board. i'm pretty sure if i try that we may lose all posts. :dunce:
creep
Site Admin
 
Posts: 9098
Joined: Thu Jul 21, 2011 9:51 am

Re: youtube

Postby SR » Sun Aug 14, 2016 8:31 pm

I'll settle for a post wipe. But whatever works. :agree:
User avatar
SR
 
Posts: 6144
Joined: Wed Aug 03, 2011 12:56 pm

Re: youtube

Postby Matz » Mon Aug 15, 2016 2:21 am

or we could just copy the Youtube code and go and watch the video on Youtube. That process takes 10 seconds. I think it would be a shame to lose all the posts. :noclue: And how often does one watch a Youtube video here anyway? Not very often if you're me
User avatar
Matz
 
Posts: 3332
Joined: Wed Aug 03, 2011 2:58 am
Location: Denmark

Re: youtube

Postby Hype » Mon Aug 15, 2016 7:44 am

Yeah I don't know if the new phpBB fixes this -- but it could. I'm also not sure why it only stopped working recently -- all old posts with youtube links no longer work. There are all kinds of hacky ways it could be fixed, but it's probably not worth it. :lol:
User avatar
Hype
 
Posts: 6212
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:44 pm

Re: youtube

Postby kv » Mon Aug 15, 2016 8:13 am

Works on my phone, works on my PC....sounds like more of a browser issue...the fix would prob kill the whole site
User avatar
kv
 
Posts: 6808
Joined: Tue Aug 02, 2011 3:08 pm
Location: South Bay, SoCal

Re: youtube

Postby Hype » Mon Aug 15, 2016 12:12 pm

kv wrote:Works on my phone, works on my PC....sounds like more of a browser issue...the fix would prob kill the whole site


I don't think it's a browser issue exactly because I'm getting the black bar (it's a flash object with no video) in Chrome, Edge, and Firefox. It could be that Youtube pushed an updated API globally and it's just taking time to propagate across the internet (also depending on caching, etc).

It's confusing because Youtube claims that the old code (<object>) became deprecated a year ago, so there's no clear reason why it should suddenly start affecting people now.

On the PHPBB forums, they're confirming what I suggest is the problem above: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... p=14500776

The way to fix it for all old posts and new, without breaking the board, is given here: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p13704306

Just find this page in the Admin Control Panel:Image
User avatar
Hype
 
Posts: 6212
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:44 pm

Re: youtube

Postby creep » Mon Aug 15, 2016 1:55 pm

test

creep
Site Admin
 
Posts: 9098
Joined: Thu Jul 21, 2011 9:51 am

Re: youtube

Postby creep » Mon Aug 15, 2016 1:56 pm

i think that fixed it? :noclue:

thanks hype :wave:
creep
Site Admin
 
Posts: 9098
Joined: Thu Jul 21, 2011 9:51 am

Re: youtube

Postby Hype » Mon Aug 15, 2016 2:11 pm

creep wrote:i think that fixed it? :noclue:

thanks hype :wave:


Nice work. Now we get to keep all our posts/post counts. Which is totally what we all wanted. :conf:
User avatar
Hype
 
Posts: 6212
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:44 pm

Re: youtube

Postby creep » Mon Aug 15, 2016 2:18 pm

since i'm on a roll now i added a way to embed tweets. use the whole url. and hit the "tweet" button

creep
Site Admin
 
Posts: 9098
Joined: Thu Jul 21, 2011 9:51 am

Re: youtube

Postby Hype » Mon Aug 15, 2016 2:21 pm

creep wrote:since i'm on a roll now i added a way to embed tweets. use the whole url. and hit the "tweet" button





:dunce:
User avatar
Hype
 
Posts: 6212
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:44 pm

Re: youtube

Postby Artemis » Mon Aug 15, 2016 2:22 pm

Hooray for Hype and creep!

Thanks for fixing youtube and thanks for the new tweet feature! :cheers:
User avatar
Artemis
 
Posts: 8111
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:44 pm
Location: Toronto

Re: youtube

Postby kv » Mon Aug 15, 2016 3:45 pm

Nice hype..gawd knows we would have never figured it out :lolol:
User avatar
kv
 
Posts: 6808
Joined: Tue Aug 02, 2011 3:08 pm
Location: South Bay, SoCal

Re: youtube

Postby drifter » Mon Aug 15, 2016 4:04 pm

:aoa: :banana: :boobs: :rockon:
User avatar
drifter
 
Posts: 436
Joined: Tue Aug 02, 2011 11:25 pm
Location: vegas

Re: youtube

Postby Larry B. » Tue Aug 16, 2016 2:50 am

The Etty thread will now have a whole new dimension.
User avatar
Larry B.
 
Posts: 6653
Joined: Fri Aug 05, 2011 6:25 am
Location: Back in Santiago.

Previous

Return to Suggestion Box

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest